MARTIRII TEMNITELOR comemorați la SIBIU. 70 de ani de la marile arestari politice.

Și anul acesta, biserica Sfinții Constantin și Elena a fost gazda unui eveniment cultural de excepție. Joi 17 mai 2018, de Înălțarea Domnului, sub organizarea filialei Sibiu a Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, comemorarea a început cu Acatistul Înălțării și un parastas pentru făuritorii Marii Uniri, eroii războaielor mondiale, eroii ce au luptat pentru păstrarea Marii Uniri , eroii anticomuniști, pentru luptătorii din munți, pentru cei din lagăre și închisori , pentru cei morți în exilul amar, cei care au suferit marile arestări de acum 70 de ani și cei ce au suferit pentru credință creștină.

Evenimentul a fost onorat de prezența a 3 preoți și de gazda noastră pr.Tudorel Radulet precum și o asistență de peste 80 de persoane.

În cuvântul de deschidere, dl ing. Sorin Olariu a trecut în revistă etapele Marii Uniri și multitudinea de jertfe care au urmat Marii Uniri, precum și tăvălugul comunist ce a precedat marile arestări.

Dl. prof. univ. Corvin Lupu a continuat cu o alocuțiune argumentată documentar și științific despre originile comunismului în România, ororile acestuia și originile străine neamului românesc ale conducătorilor bolșevici ce au implementat comunismul în România sub protecția trupelor sovietice.
A urmat dl Coriolan Baciu, președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, care a ținut o emoționantă cuvântare despre taina jertfei și exemple de sacrificiu românesc și creștin ale luptătorilor din Munții Făgăraș.
A încheiat dl prof. dr. Tiberiu Costăchescu ,despre rolul familiei creștine în viața românilor și lupta pentru ființă națională.
Între prelegeri dl. Sorin Olariu a mai vorbit despre pericolele actuale, precum multiculturalismul, marxismul cultural, propaganda deosebit de nocivă LGTB, toate menite sa distrugă tot ce e național și creștin în Europa și în lume .
Mulțumim gazdelor noastre și nutrim speranța mai multor acțiuni cu caracter național și creștin la Sibiu.
Prof. univ. Corvin Lupu
Prof. univ. Tiberiu Costăchescu
Ing. Sorin Olariu
Coriolan Baciu, președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu
Liked it? Take a second to support Dobrescu Florin on Patreon!

Lasă un răspuns