2% pentru rezistenta nationala!

Dragi prieteni,

A venit momentul să decideți unde vor merge cei 2% din impozitul pe care statul ni-l pune pe venit. Până pe 15 martie puteți decide voi!

România este una din țările UE în care Codul Fiscal prevede posibilitatea persoanelor fizice de a direcționa 2% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit: fundații, asociații, unități de cult ori pentru acordarea de burse private (art.57(4)–(6) și art.84(2)-(4) din Codul Fiscal).

Voi, contribuabilii puteți dispune asupra destinației unei sume reprezentând 2% din impozit pentru susținerea unor cauze. Nu dați nimic de la dumneavoastră. Această donație nu vă costă nimic! Impozitul pe venit oricum îl plătiți statului. Diferența e că 2% din acești bani pe care oricum statul vi-i ia, aveți dreptul să-i dirijați acolo unde vreți dvs..

Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă rămâne să fie încasată și gestionată de stat! Și vedeți bine cum gestionează statul banii noștri…

Ce trebuie să faceți pentru asta? Nimic mai simplu!

Completați și depuneți la Administrația financiară, până la 15 martie 2019Declarația 230. (Acum se poate depune și ON-LINE folosind Spațiul Privat Virtual. .) Pentru a vă ușura completarea Declarației, noi am trecut deja datele de identificare fiscală ale Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, dvs. rămânând doar să completați cu datele dvs., să datați și să semnați.

Fundaţia noastră are ca scop, conform Statutului său, cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii românîn decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”.

Dacă vă hotărâți să alegeți Fundația Ion Gavrilă Ogoranu pentru redirecționarea celor 2% din impozit, atunci ați ales să sprijiniți o luptă veche de mai bine de șapte decenii. Pentru că noi nu facem altceva decât să continuăm lupta pe care ei, luptătorii Rezistenței anticomuniste, au dus-o cu credință și dor de Libertate. Perpetuarea memoriei lor într-o societate ale cărei valori sunt bulversate, întru împlinirea idealului lor sunt pentru noi Testamentul cu care ei ne-au pecetluit.

Banii tăi vor susține editarea de cărți și reviste dedicate Rezistenței anticomuniste, organizării de simpozioane, comemorări și expoziții, întreținerii unor monumente sau locuri de suferință (cum este Fortul 13 Jilava sau mausoleul de la Majadahonda-Spania), amenajării Muzeului Rezistenței din București, organizării de excursii cu elevi de liceu la Fortul 13 Jilava și în alte locuri ale memoriei martirice, dezvoltării centrului de documentare al Rezistenței – cuprinzând documente inedite, înregistrări audio și video și multor alte activități și proiecte.

Dacă vă simțiți alături de noi în îndeplinirea acestor deziderate, dacă vă regăsiți în acest ideal și vreți să sprijiniți activitatea noastră, completați Declarația 230 și depuneți-o la Administrația financiară, până la data de 15 martie 2019.

AICI – ghid pentru completarea și depunerea Declarației 230.

Pentru informaţii suplimentare, Florin Dobrescu, Tel. 0722749249, mail: ogoranu@gmail.com.

Cu Dumnezeu înainte!

Coriolan Baciu, Preşedinte al Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu

Liked it? Take a second to support Dobrescu Florin on Patreon!

Lasă un răspuns