Despre noi

FUNDAŢIA ION GAVRILĂ OGORANU a fost înființată în anul 2008, în semn de recunoştinţă faţă de eroul luptător anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu şi soţia sa Ana. Începând cu anul 2011, Fundația Ion Gavrilă Ogoranu dobândește personalitate juridică fiind înscrisă la Judecătoria Sectorului 5 – București, cu numărul 1 din 11.02.2011.
Scopul declarat al ONG-ului este “cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea si demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”, iar dintre obiectivele stipulate în statut enumerăm: editarea de cărţi şi materiale audio-video privind lupta de rezistenţă naţională, edificarea unor monumente destinate memoriei luptătorilor, sesiuni de cercetare ştiinţifică şi istorică şi alte manifestari dedicate acestei teme, organizarea unor servicii de asistenţă socială şi medicală pentru foştii luptători şi familiile acestora aflaţi în nevoie s.a..
Fundaţia este condusă de un Comitet Director alcătuit din tineri, avându-l preşedinte pe dl Coriolan Baciu, unul dintre discipolii lui Ion Gavrilă Ogoranu.

Lasă un răspuns