7. Implică-te!

Vrei să spijini activitatea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu? Există mai multe posibilități:

  1. Voluntariat

Eşti elev, student sau dispui de timp liber? Ei bine, acum legislația din România prevede că voluntariatul, chiar dacă nu constituie vechime în muncă, poate constitui experiență într-un anumit domeniu.

De altfel, până în prezent, toată activitatea curentă a Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, proiectele și acțiunile publice ale acesteia, s-au desfășurat pe bază de voluntariat. Vino și tu alături de noi, pentru a deprinde activitățile caracteristice acestui domeniu.

Dacă vrei să devi voluntar al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, contactează-ne pe e-mail (vezi pagina Contact). Este util să ne transmiți cu acest prilej și o enumerare a competențelor și posibilităților tale, pentru a colabora pe segmentul de activitate corespunzător acestora.

2. Donații

Orice activitate sau proiect de anvergura celor desfășuarate de Fundația Ion Gavrilă Ogoranu necesită resurse financiare. În ciuda frecvenței și diversității acțiunilor noastre, situația noastră financiară a fost întotdeauna modestă. Dar un ideal nu este suficient pentru a susține pe termen lung o activitate de acest gen.

Banii primiți în cadrul donațiilor sunt investiți întotdeauna în proiecte și acțiuni publice, nu în altfel de cheltuieli.

Donațiile pot fi făcute în următorul cont:

 

IBAN: RO48RNCB0090120742810001
BANCA: BCR – Sucursala Lipscani,
BENEFICIAR: Fundația Ion Gavrilă Ogoranu
CIF: 28081579
SWIFT: RNCBROBU

3. Campania 2%

Este modul în care poți sprijini financiar activitatea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, fără a scoate nici un ban din buzunar.

Completând la începutul anului formularul 230, poți decide să redirecționezi 2% din impozitul pe venit, în loc să lăsaţi în sarcina statului să decidă ce face cu aceşti bani. Este o prevedere a codului fiscal, întâlnită în mai multe țări membre UE și care are menirea de a încuraja activitatea ONG-urilor.

Formularul trebuie depus ulterior la administrația financiară de care aparțineți până la o dată anunțată în prealabil, stibilită de obicei la sfârșitul lunii mai a anului în curs. Nu sunt sume mari, dar ele se cumulează şi pot deveni foarte importante pentru Fundație.

De asemenea, societăţile comerciale care înregistrează profit pot redirecţiona 20% din impozitul lor pe profit către Centrul de Studii în Istorie Contemporană, completând această declaraţie.