Jos cizma de pe Basarabia! – Protestele continuă la Bucureşti

 Un nou protest a avut loc astăzi în preajma Ambasadei Federaţiei Ruse de la Bucureşti. Fundaţia ,,Ion Gavrilă Ogoranu” şi Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti, cărora li s-au alăturat studenţi basarabeni şi tineri bucureşteni au organizat un protest determinat de ,,asasinarea tânărului Vadim Pisari, ucis cu focuri de armă de către un membru al armatei ruse dislocate pe teritoriul Republicii Moldova”.

Sursa: infoprut.ro, Autor: Iulia Modiga, Foto: Iulia Modiga.

Unul dintre organizatori, membru al Fundaţiei ,,Ion Gavrilă Ogoranu”, a declarat pentru Info Prut că incidentul tragic petrecut la 1 ianuarie la Vadul lui Vodă, în urmă căruia Vadim Pisari şi-a pierdut viaţa, trebuie sancţionat. ,,Am venit aici pentru că ni se pare strigător la cer faptul că în sec. 21, într-o Europă care pretinde că este civilizată, se menţin consecinţele unui pact odios: Pactul Ribbentrop-Molotov. Şi faptul că s-a întâmplat această crimă (n.r. uciderea lui Vadim Pisari), săvârşită de o armată de ocupaţie, care în mod cinic îşi numeşte militarii “pacificatori” reprezintă o consecinţă directă a acelui pact şi a ocupării în 1944 a teritoriului românesc de către trupele sovietice”, a menţionat acesta.
Amintim că un protest similar, în preajma Ambasadei Federaţiei Ruse din capitală, a avut loc luni, la iniţiativa Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.

 

Liked it? Take a second to support Cristian on Patreon!

Lasă un răspuns