Eveniment ştiinţific de anvergură internaţională la Sibiu

Mapa conferintaIn perioada 22-24 mai a.c. s-a desfasurat la Sibiu, in organizarea Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, Conferinta Internationala cu tema „Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii de Securitate”.
O sectiune a acestei prestigioase conferinte cu participare internationala a fost dedicata temei „Memoria exilului si suferintei” .
Comunicarile din cadrul acestei sectiuni au fost deosebit de interesante, iar dezbaterile care au urmat fiecareia dintre luarile de cuvant au starnit interesul participantilor. Intre cei care au prezentat comunicari s-au remarcat si dl Coriolan Baciu, cu tema „Credinta in viitorul neamului la exilatii din Spania” si dl Sorin Olariu cu tema „Presa si cultura in exil-1944-1989”, ambii in calitate de reprezentanti ai Centrului de cercetare si documentare al Fundatiei „Ion Gavrila Ogoranu”.
Valoarea documentara si spiritul de inalta tinuta stiintifica al celor doua comunicari a fost apreciat de catre participanti si a marcat un pas important pentru colaborari stiintifice viitoare intre Fundatia „Ion Gavrila Ogoranu” si institutiile acdemice si universitare din tara si strainatate.

Liked it? Take a second to support Dobrescu Florin on Patreon!

Lasă un răspuns