PELERINAJ MEMORIAL: Fortul 13 Jilava – în memoria luptatorilor anticomunisti parasutati de aviatia SUA

poster jilava mkic

Luptătorii anticomunişti paraşutaţi de aviaţia militară SUA în România comunistă vor fi comemoraţi şi anul acesta, conform tradiţiei, SÂMBĂTĂ 31 OCTOMBRIE, la FORTUL 13 JILAVA (jud. Ilfov), printr-un pelerinaj memorial.

La ora 10,oo va începe o vizită a fostei închisori politice, având ca ghizi chiar pe foştii deţinuţi politici.

La ora 12,oo va avea loc o ceremonie de comemorare a eroilor paraşutaţi de aviaţia militară SUA în România ocupată de comunişti, între 1951 şi 1953, şi executaţi la 31 octombrie 1953 în Fortul 13 Jilava, împreună cu susţinătorii lor locali.

Plecarea cu autocarele va avea loc la ora 9,oo de pe str. Schitul Măgureanu (lângă gardul Grădinii Cişmigiu, peste drum de Institutul de Sociologie). Rezervările se fac din timp.

Cei ce vor veni cu mijloace proprii de transport, vor fi prezenţi la ora 10,oo la poarta Penitenciarului Jilava (comuna Jilava, str. Sabarului nr. 1 – din Şos. de Centură), cu actul de identitate (CI/BI/paşaport).

Cei interesaţi să participe, se pot adresa, pentru orice informaţii, la tel 0722749249 sau pe e-mail ogoranu@gmail.com, persoană de contact Florin Dobrescu.

www.ogoranu.ro

Liked it? Take a second to support Dobrescu Florin on Patreon!

Lasă un răspuns