Apel pentru susținerea monumentului de la Majadahonda (2015)

APEL. Sustinerea monumentului de la Majadahonda.

Dragi prieteni,

În cadrul ședinței Consiliului Director din 28.11.2014, Fundația Ion Gavrilă Ogoranu a decis să se implice în sprijinirea eforturilor Asociației pentru Custodierea Monumentului Legionarilor Moța și Marin “MAJADAHONDA”, organizație non-profit româno-spaniolă al cărui obiect de activitate constă în administrarea, protejarea și conservarea memorialului închinat sacrificiului celor doi români căzuți în luptă împotrivă comunismului pe pământ spaniol: Ionel Moța și Vasile Marin.

Considerăm că Asociația Majadahonda trebuie sprijinită de celelalte componente ale societății civile dar și de toți românii care cinstesc memoria rezistenței anticomuniste. Este vorba de costurile presupuse de restaurarea monumentului, dar și de realizarea unui zid împrejmuitor care să descurajeze atacurile anarho-comuniștilor, poate chiar în viitor de găsirea unei formule de pază permanentă a ansamblului.

În acest scop, am decis deschiderea unei colecte în rândul membrilor, voluntarilor și susținătorilor noștri, prin care toți să contribuie la susținerea Asociației Majadahonda.

Colecta a fost deschisă de dl Coriolan Baciu, președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, care cu generozitatea-i cunoscută a donat sumă de 300 EUR.

Sperăm că gestul sau să fie urmat de fiecare din prietenii noștri, cu atât cât poate suporta buzunarul fiecăruia. În aceste campanii, fiecare bănuț contează, pentru că în cadrul efortului comun se realizează lucruri impresionante.

Facem un apel la toți cei ce doresc să contribuie, să o facă până la data de 10.01.2015, deoarece în data de 17.01.2015 va avea loc anuala comemorare de la Majadahonda și, cu acest prilej, sperăm că delegații noștri Sorin Olariu și Gabi Motoc să poată oferi colegilor din Spania o sumă semnificativă.

Contribuțiile pot fi vărsate fie direct la sediul Fundației, contra unei chitanțe, fie în contul în RON:

IBAN: RO48RNCB0090120742810001

BANCA: BCR – Sucursala Lipscani,

BENEFICIAR: Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

CIF: 28081579

cu mențiunea “contribuție pentru monumentul de la Majadahonda”.

Pe site-ul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu va fi deschisă o rubrică în care, păstrând confidențialitatea totală, vom oferi informații despre stadiul colectei și respectiv documentele de predare a banilor către Asociația Majadahonda.

Va mulțumim tuturor și vă urăm Sărbători fericite!

Secretar,

Florin Dobrescu

 

Tel 0722749249

E-mail: ogoranu@gmail.com

Liked it? Take a second to support Dobrescu Florin on Patreon!