Prietenii Majadahondei

Am considerat întotdeauna ca o îndatorire de onoare menținerea vie a memoriei celor ce au luptat și s-au sacrificat în lupta anticomunistă, pentru libertatea și demnitatea poporului român, aici și pretutindeni în lume. De asemenea, considerăm că suntem datori să ne implicăm în protejarea monumentelor și memorialelor ridicate în amintirea acestora.

De aceea, sub egida Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, numeroși urmași ai luptptorilor anticomuniști și tineri admiratori ai luptei lor se implică an de an, în preajma zilei de 13 ianuarie, participând la comemorarea care de aproape 8 decenii se ține în Spania, la Majadahonda, acolo unde exilul românesc postbelic a ridicat, cu autorizația statului spaniol, un impunător monument în memoria lui Ionel Moța și Vasile Marin, cei doi legionari români care, luptând ca voluntari în armata generalului Franco, împotriva hoardelor comuniste, au murit eroic în acel loc pentru apărarea Creștinismului și civilizației europene. După dispariția ultimilor reprezentanți ai exilului anticomunist, tradiția organizării comemorării anuale de la Majadahonda, alături de organizațiile naționaliste și anticomuniste spaniole, este menținută în viață prin inițiativa unor inimoși așa cum este camaradul Sorin Olariu.

De asemenea, am considerat de ani de zile, ca o îndatorire de o onoare, inițiativa unei colectei pentru asigurarea costului anual al impozitului terenului pe care se află acest monument, gestionat de organizația spaniolă Asociația pentru Custodierea Monumentului de la Majadahonda.

Pentru contribuții, participare pelerinaje și orice alte detalii: Sorin Olariu (Tel. 0742329958).

Apel pentru susținerea monumentului de la Majadahonda (2015)

Raport financiar. Contributiile pentru monumentul de la Majadahonda.

Liked it? Take a second to support Dobrescu Florin on Patreon!