3,5% pentru Rezistență! Direcționează către Fundația Ogoranu! Nu te costă nimic, dar poți aduce un sprijin important

Descarcă aici DECLARAȚIA 230

Dragi prieteni,

A venit momentul, șsă decideți unde vor merge 3,5% din impozitul pe care statul l-a perceput pe venitul vostru de anul trecut. Până la 25 mai 2023, puteți decide voi!

Codul Fiscal prevede posibilitatea de a direcționa 3,5% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit: ONG-uri, unități de cult etc. (art.57(4)–(6) și art.84(2)-(4) din Codul Fiscal).

Până la 25 mai puteți dispune asupra destinației acestor sume pentru anumite cauze. Această donație nu vă costă nimic! Impozitul pe venit oricum l-ați plătit. Diferența e că 3,5% din acești bani, aveți dreptul să-i dirijați acolo unde vreți voi.

Dacă nu, acei bani vor rămâne la stat. Și vedeți bine cum gestionează statul banii noștri!

Ce trebuie să faceți? Simplu!

Completațșdepuneți la ANAF de care aparțineți, până la 25 mai 2022Declarația 230. Pentru a vă ușura completarea Declarației, am trecut deja datele de identificare fiscală ale Fundației Ion Gavrilă Ogoranu. Rămâne doar să completați cu datele dvs., să datați și să semnați.

Fundaţia noastră are ca scop, conform Statutului, cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii românîn decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”. De mai bine de un deceniu, reprezentăm singura instituție a Memoriei Rezistenței Anticomuniste care își îndeplinește misiunea fără compromisuri. Fără cenzura corectitudinii politice. Fără  falsificarea adevărului istoric. Noi nu eliminăm cultul eroilor anticomuniști pentru că au aparținut unei anumite mișcări. Noi nu eludăm noțiuni și termeni din analiza istorică, doar pentru că așa cer unele cercuri de influență din țară și din exterior.

Dacă vă hotărâți să redirecționarea cei 3,5% din impozit către Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, atunci tocmai ați ales să sprijiniți o luptă veche de mai bine de șapte decenii. Pentru că noi nu facem altceva decât să continuăm lupta pe care ei, combatanții Rezistenței anticomuniste, au dus-o cu credință și dor de Libertate. Perpetuarea memoriei lor într-o societate ale cărei valori sunt bulversate, întru împlinirea idealului lor, contituie pentru noi Testamentul cu care ei ne-au pecetluit.

Banii tăi vor susține editarea de cărți, broșuri și reviste dedicate Rezistenței anticomuniste, organizarea de simpozioane, comemorări și expoziții, întreținerea unor monumente sau locuri de suferință (cum este Fortul 13 Jilava, crucea partizanilor de la Sâmbăta de Sus sau mausoleul de la Majadahonda-Spania), amenajarea Muzeului Rezistenței din București, organizarea de excursii cu elevi de liceu la Fortul 13 Jilava și în alte locuri ale memoriei martirice, ori întâlniri ale elevilor cu foștii deținuți politici, dezvoltarea Centrului de Documentare al Rezistenței – cuprinzând o bibliotecă, colecții de publicații vechi, documente inedite, înregistrări audio și video, și multe alte activități.

Dacă vă simțiți alături de noi în îndeplinirea acestor deziderate, dacă vă regăsiți în acest ideal și vreți să sprijiniți activitatea noastră, completați Declarația 230 și depuneți-o la ANAF, până la data de 25 mai 2023. Anunțați-ne de depunerea declarației voastre: astfel, vom putea urmări dacă ulterior, statul virează banii cuveniți în contul Fundației.

Pentru informaţii suplimentare, Florin Dobrescu, Tel. 0722749249, mail: ogoranu@gmail.com.

Cu Dumnezeu înainte!

Coriolan Baciu, Preşedinte al Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu

Pentru formular apăsați aici Formular 230

Liked it? Take a second to support Dobrescu Florin on Patreon!